آشنایی با خواص و فواید مارچوبه و زردچوبه برای سلامتی قلب
مارچوبه و زردچوبه ،فرق مارچوبه و زردچوبه،تفاوت مارچوبه و زردچوبه،مارچوبه زردچوبه،فرق مارچوبه با زردچوبه،مارچوبه همان زردچوبه است؟
در این مطلب از سایت جسارت به خواص مارچوبه و زردچوبه می پردازیم. امیدواریم این مطلب مورد توجه شما سروران گرامی قرار گیرد.
خواص مارچوبه و زردچوبه
خواص زردچوبه چه از نظر سلامتی و دارویی چه از نظر زیبایی و درمان پوست و مو بسیار زیاد است و میتوان آن را
در شکلهای مختلفی استفاده کرد. مثلا میتوان زردچوبه را به عنوان یک ادویه خوش عطر در غذاها مصرف کرد یا با
آن شیر زردچوبه درست کرد یا حتی از آن یک چای زردچوبه دم کرد و نوشید و لذت برد. همچنین میتوان این گیاه خوش رنگ و
مفید را به طور مستقیم روی پوست بدن و صورت مالید و از فواید بینظیر آن بهره برد.
زردچوبه، ریشه گیاهی است با نام علمی”Curcuma Longa” که به نام “TurmericRoot” در جهان مشهور است.
این گیاه، بومینواحی جنوبی آسیاست و به طور وسیع در تمام نقاط هند، نواحی جنوبی چین، تایوان، ژاپن، اندونزی و
بعضی نواحی آفریقا کشت میشود. بیش ترین محصول زردچوبه دنیا از هندوستان تأمین میشود.
از اثرات مهم زردچوبه اثر صفراآوری و تحریک ترشح پانکراس آن را میتوان نام برد.
تحقیقات بر روی اسانس زردچوبه نشان داده است که دارای اثر صفراآور و حل و دفع سنگ مثانه میباشد.
کورکومین “Curcomin” مهم ترین ماده مؤثر زردچوبه، دارای خواص ضد سموم کبد، ضد ورم. ضد سرطان و ضد عفونت است.
از اثرات دیگر کورکومین که به تازگی تأیید شده است، خواص ضد موتاژن، ضد ایدز و ضد اکسیدان آن میباشد.
ماده دیگر زردچوبه به نام “ar–Turmerone ” دارای خاصیت ضد سم مار بوده و قادر به خنثی کردن بسیاری از سموم مارهاست.
تفاوت مارچوبه و زردچوبه
زردچوبه به منظور جلوگیری از بیماریهای مختلف قلب مانند گرفتگی عروق، به پاکسازی شریانهای مسدود شده و
کاهش التهاب کمک میکند. این گیاه خطر حملات قلبی و سکته مغزی را با جلوگیری از تشکیل پلاک در دیواره عروق قلبی و
کاهش کلسترول را پایین میآورد. به طور کلی استفاده از زردچوبه منجر به سلامت قلب میشود.
زردچوبه به دلیل داشتن خاصیت ضد التهابی در مشکلات آرتروز و التهاب مفصلی بسیار کمک میکند.
حتی اگر نتواند به طور کامل این بیماریها رادرمان کند میتواند به کمک املاحی که دراد در کاهش درد و التهاب نقش خوبی بازی کند.
اگر فشار خون بالایی دارید، میتوانید زردچوبه را به رژیم غذایی خود اضافه کنید زیرا باعث کاهش طبیعی فشار خون میشود و
جریان خون قلب را منظم میکند. بنابراین زردچوبه میتواند یک درمان طبیعی برای کنترل فشار خون بالا باشد.
زردچوبه به علت داشتن خواص آنتی اکسیدانی و ضد التهابی در کاهش افسردگی موثر است.
مطالعات نشان داده است که مصرف زردچوبه در کنار داروهای ضد افسردگی، اثربخشی آنها را افزایش میدهد.
زردچوبه یک درمان قدیمی در هند برای بهبود زخمها است. استفاده از زردچوبه در خونریزی یا زخمهای باز به عنوان یک عامل ضدعفونیکننده و
ضدباکتری طبیعی است و همواره میتوان از آن به عنوان یک داروی ضدعفونیکننده استفاده کرد. همچنین به دلیل داشتن
خواص ضد التهابی در کاهش درد ناشی از زخمها و آسیب دیدگیهای پوستی نیز بسیار موثر است.
فرق مارچوبه و زردچوبه
مارچوبه گیاهی گلدار است که بومی بیشتر مناطق اروپا، آفریقای شمالی و غرب آسیا است.
محل کاشت آن در ایران، خوی، تبریز، نواحی مختلف البرز، قصر قجر، جلفای اصفهان، اراک، کرمانشاه، جنوب ایران،
و مهارلو در شیراز است و پرورش آن در دزفول رواج پیدا کردهاست.
برگهای آن فلسی شکل بوده که از کنار آنها شاخه هایی باریک و دراز و سبز رنگ بصورت دسته های ۳ تا ۸ تائی خارج می شود .
بعلت زیبا بودن این گیاه را بصورت تزئینی در باغچه ها می کارند مار چوبه را در اوائل پائیز می چینند .
این گیاه از قدیم الایام مورد استفاده بشر بوده است و حتی در اهرام ثلاثه مصر نقاشی هایی وجود دارد که مارچوبه را نشان می دهد.
مارچوبه دارای آسپاراژین ف کونی فرین ، اینوزیت ، تانن ، اسدی گالیک ، آسپاراگوز ، و اسید سوکسی نیک می باشد
دانه آن دارای ۱۵ درصد مواد روغنی می باشد این روغن زرد مایل به قرمز است .
هر ۱۰۰ گرم مارچوبه فقط ۲۰ کیلو کالری انرژی دارد و بدین ترتیب یک جایگزین بسیار عالی برای میان وعده های پُرکالری است.
مارچوبه باعث افزایش متابولیسم بدن شده و به عنوان یک چربی سوز، به لاغری شما کمک می کند.
مارچوبه زردچوبه
مارچوبه گیاهی است ادرار آور و دارای خواص زیادی است.
مارچوبه سرشار از منیزیم، نیاسین، فسفر، پتاسیم، ریبوفلاوین، سلنیوم، تیامین، روی، فیبر و ویتامینهای A، B، C و E می باشد.
این گیاه منبع بسیار خوبی از فولات است؛ ۱۰۰ گرم مارچوبه ی تازه حاوی دو گرم فیبر، ۷۵۶ میکروگرم ویتامین A، ۶/۵ میلی گرم ویتامین C و ۵۲ میکروگرم فولات است.
محققان در یک پژوهش جدید دریافته اند که عصاره ی مارچوبه حاوی اسیدهای آمینه و مواد معدنی است که
می تواند حالت خواب آلودگی و کسالت را برطرف کند و از سلول های کبدی در برابر مواد سمی محافظت نماید.
مارچوبه در عین حال خاصیت ضد سرطانی، ضد قارچی و ضد التهابی دارد و ادرار آور نیز می باشد.
مارچوبه به دلیل دارا بودن ترکیباتی مانند فولات و ویتامینهای گروه B میتواند از ابتلا به بیماریهای قلبی عروقی پیشگیری کند چون
میتواند میزان هموسیستئین خون را کنترل کند. افزودن این سبزی به غذاهایتان یعنی جذب بیشتر ویتامین E.
باید بدانید که این ویتامین نیز حاوی قدرت آنتیاکسیدانی بالایی بوده و برای پیشگیری از بیماریهای قلبی عروقی لازم و ضروری است.
برای مراقبت از قلبتان در کنار غذا مارچوبه نیز میل کنید.فولات اساسا برای سلامت سیستم قلب و عروق لازم و ضروری است و
کمبود فولات باعث ایجاد خطر حمله ی قلبی و بیماری های قلبی عروقی می شود.
برای تسکین و آرامش قلب می توانید از دم کرده ی مارچوبه استفاده کنید.
مارچوبه بعلت داشتن کلروفیل خونساز است و کسانیکه کم خون هستند باید از آن استفاده کنند .این گیاه به ساختن گلبول های قرمز خون نیز کمک می کند.مارچوبه سرشار از ویتامین B6 و فولات است، که هر دو می تواند اوج لذت جنسی را تقویت کند. و همچنین دارای ویتامین E، که باعث تحریک هورمون های جنسی در مردان و زنان می شود.همچنین دارای ویتامین E، که باعث تحریک هورمون های جنسی در مردان و زنان می شود.