قرص تلفست
قرص تلفست ,قرص تلفست ۱۸۰,قرص تلفست 120 میلی گرمی,قرص تلفست برای چیست,قرص تلفست ۱۲۰,قرص تلفست برای درمان چیست,قرص تلفست برای چیست,قرص تلفست ۱۸۰ چیست,قرص تلفست ۱۸۰میلی گرم,قیمت قرص تلفست ۱۸۰,عوارض قرص تلفست ۱۸۰,خواص قرص تلفست ۱۸۰,موارد مصرف قرص تلفست ۱۸۰
توضیحاتی در مورد قرص تلفست
تماس با گرده ی گیاهان می تواند منجر به بروز علائم حساسیت در بدن شود که به زکام بهاره معروف است. سلول های دیواره ی بینی و سلول های چشمی در این شرایط ماده ای به نام هیستامین ترشح می کنند هیستامین منجر به التهاب و آبریزش بینی ، عطسه ، قرمزی، خارش و اشک چشم می شود . فکسوفنادین دارویی در دسته ی آنتی هیستامین ها می باشد که اثرات هیستامین را مهار می کند و علائم حساسیت را از بین می برد. کهیر، عارضه ای پوستی است که همراه با خارش و قرمزی می باشد . این ضایعات می توانند در اثر حساسیت یا علل دیگری ظاهر شوند . در صورتی که ضایعات کهیر مانند بیش از ۶ هفته بر روی بدن باشند تبدیل به کهیر مزمن می شوند . فکسوفنادین جهت تسکین کهیر های مزمن نیز بسیار کارآمد می باشد . این دارو به صورت قرص ۳۰ ، ۶۰ ، ۱۲۰ ، ۱۸۰ میلی گرمی موجود می باشد . همچنین نوع خارجی آن با نام تجاری تلفست نیز در ایران موجود می باشد .
نکته هایی در مورد مصرف قرص تلفست
– در صورت بارداری یا شیردهی به پزشک اطلاع دهید . -از آنجا که این دارو می تواند در عملکرد داروهای دیگر در بدن اختلال ایجاد کند لازم است پیش از شروع مصرف لیستی از کلیه ی داروهای مصرفی خود در اختیار پزشک یا داروسازتان قرار دهید. – در صورت سابقه ی حساسیت دارویی خصوصاً به سایر آنتی هیستامین ها ،به پزشک خود اطلاع دهید . – میتوانید دارو را تا زمان برطرف شدن علائم مصرف نمایید و پس از بهبودی کامل آن را قطع نمایید . – با وجود این که فکسوفنادین نسبت به بقیه داروهای آنتی هیستامین اثر خواب آوری کمتری دارد اما در صورت ایجاد این عارضه ، از رانندگی و انجام کارهایی که نیاز به تمرکز و احتیاط دارند ، خودداری نمایید . -مصرف الکل در مدت درمان با این دارو می تواند احتمال بروز عوارض ناشی از این دارو را افزایش دهد. -در صورتی که قصد انجام عمل جراحی، درمان یا آزمایشات بالینی خاصی (مانند تست آلرژی) را دارید، درمانگر خود را از مصرف این دارو مطلع نمایید زیرا لازم است برای مدتی پیش از انجام این پروسه ها مصرف داروهای ضدحساسیت را قطع نمایید. – لیست سایر داروهای مصرفی خود را به داروساز یا پزشک خود ارائه دهید تا از تداخلات ممکن با آنتی هیستامین ها جلوگیری شود . – مصرف این دارو در کودکان زیر ۶ سال توصیه نمی شود .از مصرف الکل ، داروهای خوابآور ، یا آرامبخشها اجتناب کنید. پیش از رانندگی یا کار با وسایل خطرناک از پاسخ بدنتان به فکسوفنادین مطمئن شوید. این دارو ممکن است روی میزان هوشیاری اثر بگذارد. اگر خشکی دهان مشکلساز شد، از آدامس یا آبنباتهای بدون قند استفاده کنید یا چند جرعه کوچک آب بنوشید. اگر این مشکل بیش از دو هفته باقی ماند با پزشکتان مشورت کنید. دارو را دور از دسترس کودکان، دور از گرما، نور مستقیم و حرارت مرطوب نگهداری کنید (در این شرایط دارو فاسد میشود). اگر ظرف ۵ روز درمان با فکسوفنادین احساس بهبودی ندارید، پزشکتان را مطلع سازید.
روش مصرف قرص تلفست
– معمولاً مصرف این دارو برای بزرگسالان به صورت یک مرتبه در روز می باشد . در کودکان جهت درمان حساسیت فصلی و آبریزش بینی قرص ۳۰ میلی گرم صبح و عصر قابل مصرف می باشد . – بهتر است دارو را قبل از غذا مصرف نمایید . همچنین بین مصرف دارو با مصرف میوه ها، ۲ساعت فاصله قرار دهید . – شربت های ضد اسید معده می توانند موجب کاهش اثر فکسوفنادین شوند. به همین دلیل مصرف شربت های ضد اسید معده و سایر داروهای موثر جهت درمان سو هاضمه را حداقل ۲ساعت با مصرف این دارو فاصله دهید .
مصرف قرص تلفست
داروی تلفست یا همان داروی ضد آلرژی در سه مقدار ۶۰ و ۱۲۰ و ۱۸۰ میلی گرم وجود دارد. هر نوع از این قرص برای مصارف افراد مختلف است به طور مثال در بزرگسالان قرص تلفست ۶۰ میلی گرم دو عدد در روز باید مصرف شود و نوع ۱۸۰ و ۱۲۰ میلی گرم آن, یک عدد هم کفایت می کند. بهتر است این دارو قبل از خوردن غذا یا حین صرف غذا همراه با یک لیوان آب مصرف شود. همچنین توصیه می شود که دارو در وقت معینی خورده شود. در صورت فراموش کردن مصرف دارو بلافاصله بعد از اینکه به یاد آوردید دارو را مصرف کنید البته این در صورتی ایست که زمان مصرف بعدی قرص نرسیده باشد. گفتنی است در صورتی که یک وعده دارو را فراموش کردید به هیچ عنوان در وعده بعدی دو برابر مصرف نکنید. لازم به ذکر است که گفته شود دارو باید تا بهبود و رفع علایم حساسیت مصرف شود و اگر زودتر از موعد قطع شود علائم باقی مانده و حتی شدت پیدا می کند.
عوارض قرص تلفست
_برای سردرد احتمالی ناشی از مصرف این دارو از داروساز خود درمورد داروی ضد درد مناسب سوال بفرمایید اما در صورت ادامه دار و شدید شدن سردرد به پزشک خودمراجعه نمایید. – احساس خستگی و سرگیجه از عوارض شایع این دارو می باشد که در صورت بروز آن باید از رانندگی و انجام کارهایی که نیاز به تمرکز و احتیاط دارند تا زمانی که اثر دارو از بین نرفته است خودداری نمایید . – در صورت احساس تهوع ناشی از مصرف این دارو ، مصرف وعده های غذایی سبک و پرهیز از غذاهای چرب و پر ادویه به کاهش این عارضه کمک می نماید. – در صورت معده درد و ناراحتی های گوارشی فکسوفنادین را همراه با غذا مصرف نمایید .مصرف تلفست مانند هر دارویی ممکن است تعدادی عارضه جانبی در پی داشته باشد، اگرچه این عوارض در تمام افراد بروز نمی کنند. در صورت ایجاد علائم زیر مصرف دارو را متوقف و فوراً به پزشک مراجعه کنید: تورم صورت، لب ها، زبان، گلو و تنگی نفس که ممکن است نشانه واکنش حساسیتی خطرناک باشند. عوارض شایع (بروز در یک مورد به ازای هر 10 نفر): سردرد احساس رخوت تهوع سرگیجه عوارض ناشایع (بروز در یک مورد به ازای هر 100 نفر): خستگی خواب آلودگی سایرعوارض جانبی با فراوانی ناشناخته (غیرقابل ارزیابی بر اساس اطلاعات موجود): بی خوابی اختلالات خواب کابوس عصبانیت ضربان تند یا نامنظم قلب اسهال دانه های پوستی و خارش کهیر واکنش های آلرژیک شدید باعلائم تورم صورت، لب ها، زبان، گلو، گرگرفتگی، احساس فشار در قفسه سینه و تنگی نفس
عوارض جانبی قرص تلفست
هر کدام از دارو ها ممکن است در افراد عوارض یا اثراتی به جا بگذارند, قرص تلفست هم از این قاعده مستثنی نیست. اگر بعد از خوردن این قرص علائم ناخوشایندی مثل: تپش قلب یا نبض نا منظم, سر درد و خواب آلودگی, بی خوابی, خشکی بینی, گلو و دهان پیدا شد, حتما موضوع را با پزشکتان در میان بگذارید همچنین در صورت بروز علائمی مانند: تهوع, سرگیجه, عدم تعادل رفتاری مانند عصبانیت, اسهال, تنگی نفس, گرفتگی گلو, متورم شدن لب ها و صورت و انواع کهیر های پوستی همراه با خارش که حاکی از حساسیت فرد به دارو است. در صورت مشاهده هر کدام از این علائم مصرف دارو را قطع کنید و به پزشک مورد نظرتان اطلاع دهید. استفاده مکرر از داروهای ضد حساسیت نظیر قرص فکسوفنادین می تواند به مرور زمان با کاهش حواس چشایی و بویایی همراه باشد. گفتنی است خشکی دهان یکی از علائم شایع بعد از مصرف قرص های تلفست می باشد که برای رفع آن می توانید از آدامس یا مصرف مکرر نوشیدنی استفاده کنید ولی اگر خشکی دهانتان با این کارها از بین نرفت و تا دو هفته باقی ماند یا شدت پیدا کرد نظر پزشکتان را جویا شوید. همچنین سالمندان و زنان باردار یا شیرده باید قبل از مصرف دارو نظر پزشک را جویا شده و از بی خطر بودن دارو مطمئن شوند. افرادی که مبتلا به بعضی بیماری ها مثل اختلال کارکرد کلیه ها یا کبد, نارسایی های قلبی یا بیماری های نظیر آن هستند هم باید پزشک را در جریان بگذارند. یکی دیگر از عوارض جانبی قرص تلفست ایجاد اضطراب یا تشدید آن در افرادی است که سابق افسردگی دارند. چون مصرف این دارو و سایر داروهای ضد حساسیت باعث اختلال در خواب یا اختلال در ضربان قلب می شود و این علائم اضطراب و تشویش را به همراه دارد. بنابراین احتمال عود افسردگی در افرادی که از قرص فکسوفنادین مصرف می کنند وجود دارد
توصیه هایی در مورد مصرف قرص تلفست
اگر سابقه حساسیت به دارو یا ماده غذایی داشته اید ممکن است قرص تلفست هم در شما حساسیت ایجاد کند لذا توصیه می شود که با احتیاط بیشتری مصرف شود. چون این دارو در اکثر افراد باعث اختلال خواب یا خواب آلودگی می شود بنابراین دارو در مواقع رانندگی یا کارهایی که نیاز به سطح هوشیاری بالایی دارد مصرف نکنید و همچنین از مصرف همزمان این دارو با داروهای آرامبخش یا قرص های خواب و یا نوشیدنی های الکلی بپرهیزید. اگر سابقه بیماری هایی مثل فشارخون, اختلالات کبدی و کلیوی, دیابت و بیماری های قلبی دارید حتما در مصرف قرص تلفست یا فکسوفنادین احتیاط کنید. و اگر پنج روز از مصرف دارو گذشت و هیچ علامت بهبودی پیدا نشد موضوع را به پزشک اطلاع دهید.
شرایط نگهداری قرص تلفست
داروی فکسوفنادین را دور از تابش مستقیم آفتاب, دور از رطوبت و در محیط خشک و خنک نگه دارید. همچنین دارو را از دسترس اطفال دور نگه دارید.
آشنایی با قرص تلفست
قرص تلفست (TELFAST) حاوی مادهی موثر فکسوفنادین (FEXOFENADINE) میباشد. این ماده جزء گروهی از داروها به اسم آنتیهستامین است. قرص تلفست یکی از داروهای آنتیهیستامینی است و در درمان علائم آلرژیک فصلی مثل عطسه، خارش چشم، آبریزش بینی، ضایعات آبکی و یا کهیر مزمن استفاده میشود. این دارو برخلاف اکثر آنتیهیستامینها خوابآور نیست. قرص فکسوفنادین در سه مقدار فکسوفنادین ۶۰ ، فکسوفنادین ۱۲۰ و همچنین ۱۸۰ میلی گرمی موجود است.
چگونگی مصرف قرص تلفست
فکسوفنادین معمولاً روزی دو بار با یا بدون غذا مصرف میشود. برای آنکه مصرف دارو را فراموش نکنید بهتر است هر روز سر ساعت معینی آن را بخورید. اگر یک نوبت را فراموش کردید، بلافاصله که به یاد آورید، مصرفش کنید. البته اگر تقریباً موقع نوبت بعدی رسیده است، نوبت فراموش شده را رها کرده و به برنامه دارویی معمولتان بازگردید. مقدار دارو را دوبرابر نکنید. مقدار مصرف قرص ۶۰ میلی گرمی برای افراد بالای ۱۲ سال به صورت دو عدد روزانه میباشد. و برای قرص ۱۸۰ و ۱۲۰ میلی گرمی به صورت یک عدد روزانه همراه با یک لیوان آب است.
عوارض خطرناک قرص تلفست
در صورت بروز هر یک از علایم زیر با پزشکتان تماس بگیرید: خشکی شدید دهان، بینی یا گلو سردرد یا خوابآلودگی تشویش یا بیقراری بیخوابی تپش قلب (احساس تکان خوردن شدید قلب در قفسه سینه) یا ضربان قلب تند
تداخل دارویی با قرص تلفست
اگر در حال مصرف داروی دیگری هستید یا اخیرا دارویی مصرف می کرده اید و یا قرار است مصرف دارویی را شروع کنید، قبل از شروع مصرف تلفست حتما به پزشک خود اطلاع دهید. داروهای گوارشی حاوی آلومینیوم و منیزیم هستند که ممکن است با کاهش میزان جدب دارو، بر اثربخشی تلفست تاثیر بگذارند. توصیه می شود بین مصرف داروی تلفست و داروهای گوارشی خود حداقل 2 ساعت فاصله قرار دهید.
قرص تلفست در بارداری و شیردهی
اگر باردار هستید یا به نوزاد خود شیر می دهید و یا اگر قصد باردار شدن دارید، قبل از شروع مصرف تلفست حتما با پزشک مشورت کنید. در دوران بارداری تلفست مصرف نکنید، به علاوه تلفست در دوران شیردهی نیز توصیه نمی شود. احتمال اینکه تلفست بر روی توانایی شما برای رانندگی یا کار کردن با ماشین آلات تاثیر بگذارد کم است. با این حال باید مطمئن شوید که این دارو باعث خواب آلودگی و گیجی شما نخواهد شد.اطلاعاتی راجع به ترشح دارو در شیر مادر وجود ندارد اما از آنجا که اکثر داروها در شیر انسان ترشح میشوند و ایجاد عوارض جانبی شدید توسط این دارو، باید راجع به قطع دارو و با قطع شیردهی، توسط پزشک تصمیمگیری شود.در دوران بارداری مصرف این قرص باید تحت نظارت پزشک و با تایید پزشک صورت گیرد و پیش بینی می شود از FDAطبقه بندی: C استفاده شود.